Denzel Andersson återvänder till BC Luleå. Foto: Bildbyrån

Landslagsspelare hemvändare till BC Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsforwarden Denzel Andersson återvänder till BC Luleå efter att ha avbrutit proffskarriären i Italien.

– Jag har jag alltid trivts i Luleå. Jag ser det inte som ett nederlag att komma tillbaka hit, säger Andersson.

24-årige Andersson är tungt meriterad. Under fjolårssäsongen gjorde han 14,7 poäng i snitt och utsågs både till både Årets forward och Årets försvarare i herrligan.

Det gjorde att han fick ett proffskontrakt med italienska Varese men det bröts i december och sedan dess har Andersson tränat med Luleå.

– Jag har inte fått några nya lockande erbjudanden från utlandet. Samtidigt har jag alltid trivts i Luleå. Jag ser det inte som ett nederlag att komma tillbaka hit, säger Andersson, som går direkt in i laget, till Luleås hemsida. Han har spelat fem säsonger med klubben.

– Vi har haft kontakt med Denzel under tiden som han varit hemma. När det öppnade sig en möjlighet så är det självklart att vi tar den. Det blir en jättebra förstärkning för oss, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Luleå ligger femma i ligan och spelar hemma mot Borås på fredag i nästa match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.