Den ännu sorgsne Isaiah Thomas gratuleras efter stormatchen i kväll. Foto: TT.

Begravde systern i går – matchhjälte i dag

Uppdaterad
Publicerad

Han begravde sin syster igår. I dag ledde Isaiah Thomas Boston Celtics till en jättevändning i kvartsfinalserien mot Washington Wizards.

– Att vara på basketplanen håller mig i gång. Jag gör det för min syster, sade Thomas

Boston Celtics inledning av den första kvartsfinalen i bäst av sju matcher mot Washington Wizards i NBA-basketen var bedrövlig.

Som tur var för svensken Jonas Jerebko och hans lag slutade det mycket bättre.

Efter 3.40 i första perioden var ställningen 0–16 och hemmapubliken undrade vad som höll på att hända. Boston kom dock tillbaka, vann den tredje perioden med 36–16 och matchen med 123–111.

Lillasystern dog i bilolycka

Guarden Isaiah Thomas, som förlorade sin lillasyster Chyna i en bilolycka dagen innan slutspelet började och som var på hennes begravning på lördagen, gjorde 33 poäng för Boston.

– Att vara på basketplanen håller mig i gång. Jag gör det för min syster. Allt jag gör i resten av mitt liv kommer att vara för dig, sade Thomas enligt Fox Sports på begravningen.

– Jag önskar att jag hade hans (Thomas) karaktär, sade coachen Brad Stevens.

Jonas Jerebko spelade fem minuter men gjorde inga poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.