Två av NBA:s största stjärnor, LeBron James och Luka Doncic ser ut att få dra igång igen i slutet på juli Foto: TT Nyhetsbyrån

Bekräftat: NBA avgörs på Disney World

Uppdaterad
Publicerad

Efter lång tids spekulation har nu NBA-ledningen klubbat igenom beslutet, NBA avgörs på Disney World i Florida. Planen är att återstarta den 31 juli och samla de 22 lag som har en matematisk chans att nå slutspel och sedan avgöra ligan med ett komprimerat schema med finaler i oktober, det rapporterar ESPN.

85 dagar efter att världens bästa basketliga stängde ner verkar NBA nu kunna avgöras. 22 lag kommer att samlas på Disney World i Orlando och på tre arenor kommer lagen först att göra upp om de 16 slutspelsplatserna och sedan genomgå ett slutspel för att kora en segrare den tolfte oktobe.

– Vi har alltid sökt efter ett passande och säkert sätt att återgå till basketen. Vi känner till att vi kommer att lev med det här viruset ett tag och tillsammans med spelarna undersöker vi  om vi kan hitta ett nytt normalläge i det här, säger Adam Silver, NBA:s högste chef. 

Enligt ESPN röstade klubbrepresentanter om förslaget i går och med resultatet 29-1 så är nu förslaget klubbat. Spelarna kommer i så stor utsträckning som möjligt att befinna sig inom det inhängnade området med undantag för restaurangbesök och fritidsaktiviteter såsom golf. För att undvika smittspridning kommer spelarna att sitta i karantän i två veckor innan det att NBA-avgörandet drar igång.

MER BASKET: Arkiv – När Scottie Pippen kom till Sundsvall (21 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.