Draymond Green har bett om ursäkt efter att ha slagit ner en lagkamrat på träning. Foto: TT

Ber om ursäkt efter att ha slagit ner lagkamrat

Uppdaterad
Publicerad

NBA-stjärnan Draymond Green ber om ursäkt för att ha slagit ner lagkamraten i mästarlaget Golden State, Jordan Poole, på onsdagens träning.

– Draymond bad om ursäkt till laget i morse. Jordan var också i rummet. Jag var i rummet, hela laget och tränarna också. Alla hörde det, säger mästarlagets general manager Bob Myers enligt Reuters.

Under träningen var det munhuggning mellan spelarna och Green gick fram till Poole och bröstade till honom. Poole knuffade då bort Green som svarade med ett stenhårt knytnävsslag i ansiktet och fullföljde sedan med att kasta sig över honom på golvet. Chockade lagkamrater och ledare gick sedan emellan.

Kan bestraffas internt av klubben

Green var inte med på lagets träning efter att ha bett om ursäkt men Myers tror inte att han missar någon match. Säsongen inleds den 18 oktober. Polisen har inte inlett någon undersökning men Golden State kan komma att straffa Green.

– Om det blir någon bestraffning kommer vi att behandla det internt, säger Myers.

Green väntas vara tillbaka med laget på lördag efter att det fått ledigt under fredagen.

– Det har varit en fantastisk stämning och vi har haft ett fruktansvärt tufft läger. Det är ett gupp på vägen och det får vi hantera, säger coachen Steve Kerr.

NBA: Golden State är NBA-mästare (17 juni)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Golden State är NBA-mästare – stjärnan i tårar Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.