Svenska basketsupportrar under en av damlandslagets matcher i EM sommaren 2015. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Biljetter sålde slut på 17 minuter

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för damlandslagets EM-kvalmatch mot Spanien den 21 november är enormt. De 2 000 biljetterna till Täljehallen sålde slut på 17 minuter.
– Det är ett sinnessjukt intresse, vi hade kunnat sälja minst lika mycket biljetter till, säger Johannes Wohlert, marknads- och kommunikationsansvarig på Svenska basketförbundet.

WNBA-spelarna Amanda Zahui och Farhiya Abdi spelar i EM-kvalet tillsammans med Frida och Elin Eldebrink. Och det är många som vill se de svenska basketstjärnorna. Trots att matchen mot Spanien är sju veckor bort är intresset enormt.

Sportslig framgång spelar självklart en roll, enligt Johannes Wohlert, marknads- och kommunikationsansvarig på förbundet.

– Vi har ett damlandslag som är bland de bästa i Europa. Dessutom har vi några fixstjärnor i Amanda Zahui och Farhiya Abdi och Frida Eldebrink, säger han.

Wohlert poängterar att basket är en av världens största sporter.

– Och många med rötter utomlands spelar basket och tittar på basket. Dessutom är över 50 procent av alla åskådare kvinnor, oavsett om det är herrar eller damer som spelar.

Eftersom intresset är så stort blev många utan biljett och krav har ställts på att matchen ska flyttas till en större arena, men det är inte aktuellt.

– De enda större arenorna i närheten är tyvärr redan uppbokade. Men det här är bara början, självklart kommer vi till hösten 2016 att titta på större arenor för att ge alla möjligheten att få uppleva en basketlandskamp, säger Johannes Wohlert.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer