Borås vann toppmötet mot Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Borås rycker i basketligans topp. Efter en övertygande seger mot trean Luleå och förlust för Köping leder boråsarna nu serien med sex poäng.

Luleå kom till Borås med fem raka segrar men hemmalaget skaffade sig ett försprång tidigt i matchen och ledde med 45-32 i halvtid. Villiam Gutenius dominerade med 14 poäng före paus och Luleå hade svårt med spelet under korgarna och tappade i returtagningen.

De två sista perioderna kunde Borås ganska enkelt bevaka sin ledning och vann till slut med 84-72

– Vi gör för många misstag defensivt som gör att de får tio-poängsledningen. Och då mår dom bra och är trygga, säger Luleås coach Peter Öqvist.

Fem raka segrar

Borås har nu fem raka segrar och kanske har ett bättre läge än någonsin att ta sitt första SM-guld längre fram i vår.

– Vi har aldrig vunnit SM-guld, bara varit i en final, säger Borås coach Henrik Svensson. Vi har inga landslagsspelare. Vi har unga amerikaner från små skolor. Vi är verkligen den lilla underdogen som ska fightas hela vägen för att störa dom andra. Men jag är väldigt nöjd med matchen i dag.

Serietvåan Köping förlorade i sin match mot Nässjö med 86-84 och Borås gjorde därför ett ryck i tabellen och leder med sex poäng.

REPORTAGE: Köping Stars – en framgångssaga (20 januari 2020)

Poängplockare:

Borås: Zachary Cuthbertson 16, William Gutenius 16, Marcus Tyus 15, Andreas Person 11, Ludvig Johansson 6, Fredrik Andersson 6, Elvar Már Fridriksson 5, Simon Gunnarsson 5, DeAndre Davis 4.

BC Luleå: Denzel Andersson 13, Axel Nordström 13, Daniel Hansson 12, Brandon Rozzell 11, Tim Kearney 7, Pelle Larsson 6, Anton Koblyak-Berglund 6, Quinton Upshur 4.

Publik: 1486.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.