Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo fick med sig de enda två straffkasten som utdelades i mötet med Boston Celtics. Foto: Morry Gash

Boston Celtics blev första NBA-lag utan att få något straffkast: ”Domaren blåste inte för någonting”

Uppdaterad
Publicerad

För första gången i NBA-historien har ett lag inte fått med sig något straffkast i en match. Det inträffade för Boston Celtics när laget förlorade mot Milwaukee Bucks med 104-91.

– Jag kommer knappt ihåg att domaren blåste för någonting, säger Milwaukees stjärna Damian Lillard.

Milwaukee fick bara med sig två straffkast, båda lagda av superstjärnan Giannis Antetokounmpo, där ett gick i korgen.

De två utdömda straffkasten i en hel match är också rekord med råge. Den tidigare lägsta noteringen för två lag totalt var på elva straffkast när Indiana mötte Orlando 2019.

– Det är konstigt. Jag fattade det ärligt talat aldrig riktigt under hela matchen. Jag tänkte inte på det, säger Milwaukee Bucks center Brook Lopez enligt AP.

”Man kan se en trend”

Det var en aning förvånande att den rekordlåga noteringen kom i en match där Antetokounmpo var med. Han är bäst i ligan efter att ha haft 780 straffkastförsök i karriären.

– Det är konstigt men man kan se en trend. Fouls är inte längre en del av spelet utan man låter oss bara spela egentligen. Jag kommer knappt ihåg att domaren blåste för någonting, säger Milwaukees stjärna Damian Lillard som med 494 straffkastförsök är sjua i NBA.

Det finns en del oro i Milwaukee efter att Antetokounmpo utgick med en vadskada i tredje perioden. Han fick stödjas på vägen ut.

NBA grundades 1946.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.