Basketstjärnan Brittney Griner har erkänt brott. Foto: TT Nyhetsbyrån

Brittney Griners fru: ”Hon håller på att tappa det”

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska basketstjärnan Brittney Griner sitter fängslad i Ryssland.

Hon har dömts till nio års fängelse för narkotikainnehav.

Nu har USA:s president Joe Biden träffat Griners fru – som säger att Brittney Griner inte alls mår bra.

– Hon håller på att tappa det, säger Cherelle Griner.

WNBA-spelaren Brittney Griner greps i Ryssland i februari efter att ryska myndigheter hittat e-cigaretter och cannabisolja i hennes väska. I juli dömdes hon sedan till nio års fängelse samt böter innan domen överklagades.

Vita huset har tidigare meddelat att de gör vad de kan för att få hem Phoenix Mercury-spelaren, och nu har den amerikanska presidenten Joe Biden träffat Griners familj, samt familjen till Paul Whelan, en före detta marinsoldat, som är dömd till 16 års fängelse för spionage.

– Presidenten uppskattade möjligheten att få lära sig mer om Brittney och Paul av de som älskar dem mest av alla, och förtydligade att varje minut de sitter fast där är en minut för länge, säger Vita Husets pressekreterare Karine Jean-Pierre i ett uttalande, enligt CNN.

Brevväxlar med frun

Brittney Griners fru, Cherelle Griner, säger till CNN att hon uppskattade mötet med Biden, och att de känner att de gör det rätta. Hon berättar också att hon, via brevutväxling med sin fru, fått oroväckande rapporter.

– Hon mår inte bra. Vi har haft en del väldigt oroväckande kommunikation, där hon ventilerar hur hon mår just nu, och det har nått en punkt där jag är väldigt oroad. Hon håller på att tappa det. Vi har nått den tid där även en stark person blir så där ”Älskling, jag vet inte hur lång tid jag kommer att klara av detta”, säger hon.

ARKIV: Vad har hänt med Brittney Griner? (22 augusti 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Brittney Griner är fängslad i Ryssland. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.