Stephen Curry uppmande folk att gå och rösta i mellanårsvalet. Foto: TT

Curry hyllas efter 47 poäng: ”Tar andan ur mig”

Uppdaterad
Publicerad

Stephen Curry gjorde 47 poäng när Golden State vann mot Sacramento med 116-113.

– Steph tar andan ur mig, säger coachen Steve Kerr.

Curry lade i sju stycken treor i nattens täta uppgörelse. Med 1,3 sekunder kvar lade Curry i två straffkast och säkrade segern. 47 poäng av Curry är säsongsbästa för honom. Currys personbästa är 62 poäng i en match.

– Steph tar andan ur mig. Han är en av de bästa spelarna genom alla tider. Han spelar på en så hög nivå kväll efter kväll och det här kändes speciellt även för honom, säger coachen Steve Kerr enligt AP.

Kevin Huerter missade ett trepoängförsök som hade kunnat ta matchen till förlängning.

Sacramento besviket: ”Var en tydlig foul”

– Det känns dåligt för oss. Jag tycker att Kevin blev foulad och frågade domaren om det. Han sa att det inte var en foul men jag tycker att det var en tydlig foul, säger Sacramentos Mike Brown.

Under tisdagen är det inga NBA-matcher eftersom det är mellanårsval. Kerr vände sig till publiken och uppmanade dem att gå och rösta och hade på sig en t-shirt som det stod ”Rösta” på, en tröja som också flera Golden State-spelare hade.

NHL har gått en helt annan väg och har elva matcher på schemat för tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.