Stephen Curry låg bakom segern mot Portland. Foto: Bildbyrån

Curry och Green bakom Golden State-vinst

Uppdaterad
Publicerad

Golden State Warriors fortsätter att vinna mot Portland Trail Blazers. I natt slog det regerande mästarlaget Portland med 110-99 på bortaplan. Därmed leder Golden State med 3-0 i matcher och kan avgöra matchserien natten mot tisdag svensk tid.

Golden State Warriors är en match från final sedan laget vunnit mot Portland Trail Blazers i natt med 110-99. Portland började bra och ledde med 18 i mitten av den andra perioden. I halvtid stod det sedan 66-53 till hemmalaget Portland.

Men som så många gånger förr den här säsongen kom Golden State ikapp och förbi tack vare en forcering i den tredje perioden och kunde gå till ledning med 82-79, ett försprång som blev för stort för Portland.

Inget lag har någonsin vänt ett 0-3-underläge till seger i NBA-slutspelet och bara tre serier i historien har gått till en sjunde och avgörande match när det 3-0 till något av lagen. Vinner Golden State serien blir det femte raka finalen för laget.

Curry poängbäst

Hos Golden State blev Stephen Curry poängbäst med 36, medan Draymond Green stod för en triple-double, med 20 poäng, 13 returer och 12 assist, hans sjunde triple-double i ett NBA-slutspel.

– Jag är en ledare i det här laget och jag kan göra två saker, jag kan göra mitt jobb och lyfta alla, eller tvärtom, säger Green.

– Jag vet inte vad jag ska säga om Draymond. Han var en rivningskula därute och förstörde allt som kom i hans väg, säger Golden States tränare Steve Kerr efter matchen.

Svenske forwarden Jonas Jerebko spelade nio minuter, stod för två poäng, fram till 90-82, tog tre returer och gjorde en assist.

I hemmalaget var det CJ McCollum som blev poängbäst ned 23, medan stjärnguarden Damian Lillard stod för 19 poäng.

– Vi kommer göra allt vi kan på måndag. Det är allt som spelar någon roll, säger Portlands tränare Terry Stotts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.