Derbyskrällen: Tabelljumbon Borås körde över Mark

Uppdaterad
Publicerad

Derby i svenska basketligan.

Då körde tabelljumbon Borås över ett ineffektivt Mark och vann med 76-62.

– Borås gör sin kanske bästa match den här säsongen, säger SVT:s expert Nick Rajacic.

Nykomlingen Borås har haft en tung säsong där man, inför kvällens match, endast hade vunnit fyra av 21 matcher och ligger sist i tabellen. Men i derbyt mot rivalen, och tabellsjuan, Mark imponerade man stort över tre perioder och kunde vinna med 76-62. 

Borås öppnade starkast och gick tidigt upp i en 4-0-ledning. Mark å sin sida var ineffektivt och lyckades inte sätta en enda tvåpoängare i första perioden. Matchen fortsatte i samma mönster och Borås hade med sig en ledning med 38-26 till pausvilan.

”Det är klasskillnad”

Amerikanskan Chanette Hicks, som efter förra omgången blev uttagen till veckans lag, var en av dem som hade svårt att producera och en bit in i tredje perioden hade hon endast satt ett av 13 avslut.

– Just nu leker Borås med Mark, det är klasskillnad, säger SVT:s expert Nick Rajacic mot slutet av tredje perioden.

Inför sista perioden hade Borås ökad avståndet ytterligare och hade en ledning på hela 30 poäng. Då skiftade matchbilden något och Mark såg betydligt piggare ut medan Borås hade svårt göra poäng.

Men Borås kunde hålla undan och vinna trots klart överläge för Mark i sista perioden. Borås Rodjanae Wade stod för matchbästa 24 poäng.

– Jag kände mig redo att spela i dag. Det var en riktigt viktig match, så jag var redo och försökte bidra med energi och lyfta mina lagkamrater så mycket jag kunde, säger Wade efter segern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.