Foto: SVT Grafik

Direkt i SVT: Dolphins och Alvik i toppmöte

Uppdaterad
Publicerad

Blir Norrköping Dolphins första lag att besegra Alvik?

Och hur slutar duellen mellan de unga guardstjärnorna Lovisa Hjern och Klara Lundquist?

Se matchen direkt här.

Tabellettan Alvik Basket har nio raka segrar och ligans starkaste förstafemma. Men hemmastarka tabellfyran Norrköping ser små sprickor i fasaden, som kan bli nyckelfaktorer i matchen.

– De har varit lite ojämna från trepoängslinjen och det finns individuella försvarare vi tycker man kan attackera, säger Dolphins huvudtränare Kevin Taylor Lundgren till SVT Sport.

Alvik förväntar sig ett intensivt toppmöte, där man vill utnyttja sin storlek under korgarna.

– Dolphins kommer att spela tufft och hårt försvar. De kommer försöka dubbla under korgarna, och där måste vi vara alerta och utnyttja storleken till vår fördel, säger Keyvan Khazravi, assisterande tränare i Alvik.

Duell mellan 21-åringar

En match i matchen väntas bli kraftmätningen mellan de 21-åriga guarderna Klara Lundquist och Lovisa Hjern, som spelat tillsammans i landslaget. Lundquist har slagit igenom stort i höst, och även Hjern imponerar, exempelvis med hela 30 poäng mot Luleå i oktober.

– Lovisa jobbar otroligt hårt och motiverar ständigt sina medspelare att ha samma intensitet och arbetsmoral som sig själv. Få unga spelare kan balansera att vara en så bra spelare och ledare samtidigt, säger Kevin Taylor Lundgren.

Du ser matchen i spelaren ovan eller i SVT Play eller SVT 24 med start 19.30.

Kommentator: Peter Jonsson

HIGHLIGHTS: Alvik tog nionde raka segern:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.