Kan Södertälje kontrollera Jämtlands forward Tavrion Dawson ? Foto: SVT Grafik

Kan Jämtlands amerikaner stoppa Södertälje?

Uppdaterad
Publicerad

Jämtlands amerikanska stjärnor börjar bli varma i kläderna och väntas bli en utmaning för gästande Södertälje.

– De visar tävlingsanda och hunger varje dag, säger Jämtlands huvudtränare Adnan Chuk till SVT Sport inför kvällens SVT-sända match.

Sändningen startar 19.30.

Jämtland Basket har haft en brokig inledning på säsongen, med två vinster och tre förluster. Guldtippade Södertälje har en förlust och tre vinster och imponerar med ett snitt på hela 97 poäng framåt.

Returerna blir viktiga

Ett problem i fredagens förlustmatch mot Nässjö var Jämtlands returtagning, och kanske kan de amerikanska profilerna Tavrion Dawson och Cyril Langevine råda bot på det? De har båda inlett säsongen med ett starkt fysiskt spel och Langevine är ligans hittills bästa returtagare med ett snitt på 13 returer per match.

– Returtagningen blir viktigt med tanke på deras tunga ”front line”och amerikanska spelare. Cyril och Tavrion har verkligen visat sin kvalitet i början av säsongen. Med deras fysik under korgen har de två toppspelare, säger Södertäljes huvudtränare Ludwig Degernäs till SVT Sport.

– De är bra grabbar som jobbar hårt. Jag är nöjd med den tävlingsanda och hunger de visar varje dag, säger Jämtlands huvudtränare Adnan Chuk till SVT Sport.

Saknar sin publik

Båda lagen känner sig väldigt tacksamma över att ens kunna spela matcher under rådande omständigheter, men saknar förstås känslan av en stor och passionerad publik på plats.

–Jätte, jättemycket. Jämtland har en fantastisk publik som oftast ger 8-10 gratispoäng per match – minst, säger Adnan Chuk.

–Självklart är publiken en stor del av idrott och ger spelarna och oss coacher det där lilla extra. Men vi måste förstå vilken situation Sverige och världen är i just nu och uppskatta att vi får möjligheten att utöva vår idrott, säger Ludwig Degernäs.

Du ser matchen i spelaren ovan.

Så sänder vi matchen

19.30 -21.30 Jämtland-Södertälje SVT24/Play

Kommentator: Björn Becksmo

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.