Direkt i SVT: Sverige jagar gruppseger och toppseedning i EM

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges basketdamer går för gruppseger mot Montenegro i EM-kvalbubblan i Podgorica, Montenegro. Vinner redan EM-klara Sverige matchen väntar toppseedning i sommarens EM-slutspel.

– Vi har mycket att spela för, både vårt eget självförtroende och för seedningen inför själva EM, säger Kalis Loyd till SVT Sport inför matchen, som är den sista för svensk del inför EM i Spanien och Frankrike.

LÄS MER: Egnells guide till EM-kvalet: Sverige vill skriva historia”

Du ser matchen i SVT1/SVT Play eller i spelaren ovan.

Fakta/tv-tider

Torsdag 4 februari

17.30-18.00 Montenegro-Sverige SVT1/SVT Play

18.00-19.30 Montenegro-Sverige SVT2/SVT Play

Kommentator: Peter Jonsson

Expert: Elisabeth Egnell

Precis som i november genomförs EM-kvalet i coronasäkra ”bubblor”, denna gång i staden Podgorica, Montenegro. Sverige är klart för EM i Spanien och Frankrike i sommar, men jagar i gruppfinalen seger mot Montenegro för att kunna bli högt rankat inför EM-slutspelet. Sverige vann över Montenegro med 13 poäng senast och har därför ett mentalt övertag inför returen. Montenegro måste vinna med 14 poäng över Sverige för att säkra EM-avancemang.

Sveriges trupp

Elin Eldebrink, Frida Eldebrink, Matilda Ekh, Nathalie Fontaine, Elin Gustavsson, Louice Halvarsson, Paulina Hersler, Kalis Loyd, Regan Magarity, Freja Werth, Lovisa Hjern, Emma Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.