Djurgårdens Lazar Radosavljevic deppar under en match mot Södertälje i november. Foto: Bildbyrån

Djurgården drar sig ur Basketligan

Uppdaterad
Publicerad
Djurgården Basket meddelade idag att man inte kommer spela i Svenska Basketligan kommande säsong, det är en ansträngd ekonomisk situation som gör det omöjligt för klubben att fortsätta och att man inlett en rekontruktionsprocess, meddelar man på sociala medier.

Det blev endast en säsong i högsta ligan för hårdsatsande Djurgården Basket. Efter en inledande vinst i premiären mot Jämtland inför en fullsatt Kungliga tennishallen så gick det snabbt utför för stockholmarna. Endast fyra segrar och en jumboplacering innan säsongen avbröt på grund av corona innebar att klubben blödde ekonomiskt.

”Styrelsens beslut grundar sig på den mycket ansträngda ekonomiska situation föreningen hamnat i under den gångna säsongen, kopplat till det samhällsekonomiska läget”, skriver klubben på sitt instagram-konto.

Vidare meddelar klubben att man avser att fortsätta med spel i Basketettan dam för sitt damlag.

KLIPP: Här är Södertälje Kings nya ”mästarbygge” – gör om omklädningsrummet under corona:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Dino Pita, Södertälje Kings Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer