Dramatik när Umeå tog nionde raka. Foto: Bildbyrån/Solidsport.

Drama när Umeå vann mot Norrköping

Norrköping var på vippen att stjäla segern från ett formtoppat Umeå A3 med åtta raka segrar i bagaget.

Men efter dramatiska slutsekunder vann Umeå sin nionde raka seger med 74-73.

Det var hemmalaget som tog initiativet i inledningen och gick ifrån. Mycket tack vare Erika Lindsay Davenport som gjorde tolv poäng tidigt i matchen.

Men en bit in i andra perioden tog en annan amerikanska över. Umeås pointguard Janee Thompson fick ordning på skyttet. Även tyska landslagssperlaren Emma Stach bidrog starkt till att Umeå både kom ikapp och passerade poängmässigt.

Umeå såg ut att gå mot en bekväm seger men Norrlöping  gav sig inte. Davenport och hennes lagkamrater vaknade till liv och åt sig ikapp.

Men med ett par minuter kvar var Umeå ändå i en bekväm sjupoängsledning.  Men slutminuterna skulle bli rafflande, Janee Thompson satte 74-70 med dryga minuten kvar.  Norrköping svarade med en trepoängare av Chanelle Cabanting Molina och när Umeå sjabblade bort nästa anfall hade plötsligt hemmalaget chansen att vinna i sista anfallet.  Men man missade hela tre försök att få i bollen innan slutsignalen ljöd.

Umeå vann med minst möjliga marginal, 74-73, och inkasserade sin nionde raka seger.