Anthony Davis var poängbäst när Lakers slog Houston Rockets Foto: Bildbyrån

LeBron James och Anthony Davis bakom Lakers seger

Uppdaterad
Publicerad

Los Angeles Lakers har det fortsatt enkelt mot Houston Rockets.

I natt kom sjätte segern, 120–102, på sju matcher när stjärnan Anthony Davis var tillbaka från skada.

Samtidigt ville de andra lagen från Kalifornien inte vara sämre.

Med Anthony Davis tilllbaka från skada och med LeBron James i bra form hade Houston Rockets inget att sätta emot Los Angeles Lakers i nattens NBA.

Davis som missade Lakers match i fredags på grund av en känning i ljumsken blev poängbäst i Lakers med sina 27 poäng samtidigt som LeBron var näst bäst 18 poäng och 13 returer.

Det var en stökig match som inkluderade fem tekniska fouls, två uppenbara fouls och två utvisningar i första halvlek.

Milstolpe för Leonard

LA Clippers slog Chicago Bulls med 130-127 och samtidigt nådde Kawhi Leonard milstolpen 10 000 poäng i karriären.

Med sina 35 poäng slog han även säsongbästa och det kom efter imponerade kvart där Leonard satte fem trepoängare och totalt 21 poäng. Totalt sett satte Leonard 21 poäng från trepoängslinjen vilket var en tangering av hans tidigare rekord.

Paul George var näst bäst i laget med 28 poäng, sju returer och nio assist. Därmed lyckades Clippers undvika en förlustrad på tre matcher.

Tufft för Curry

I en repris på NBA-finalen 2019 slog Golden State Warriors Toronto Raptors med 106-105 efter att Damion Lee satt två avgörande straffkast med 3,3 sekunder kvar av matchen.

Raptors hade en imponerade sista kvart med 33 poäng mot Warriors 19, men lyckades inte hela vägen fram till en vändning trots att Warrior-stjärnan Stephen Curry hade en okaraktäristiskt dålig match med bara 11 poäng efter att han bara satt en av tio trepoängare. Natt och dag för Curry som häromveckan satte karriärsrekord med 62 poäng. 

Istället var det Warriors bänk som fick hjälpa till. Totalt sett nådde sex spelare tvåsiffrigt i poängkolumnen och Andrew Wiggins var poängbäst med sina 17 poäng.

KLIPP: Här sätter basketstjärnan 102 treor – i följd (27 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.