Södertäljes Martin Pahlmblad till höger. Foto: Bildbyrån

Seriesegraren Kings visar slutspelsform

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje visade under tisdagskvällen att de inte vann grundserien av en slump. Första kvartsfinalmötet mot Umeå slutade 90-73 till Kings, 21 av poängen stod storspelande lagkaptenen Martin Pahlmblad för.

Inför hemmapubliken i Täljehallen tog seriesegraren Södertälje tidigt ledningen i första kvartsfinalen mot Umeå.

De fick dessutom extra anledning att fira när Toni Bizaca satte 31-13 till hemmalaget, eftersom han därmed passerade milstolpen 6000 poäng i klubblinnet.

– Han är en av de bästa spelarna någonsin i ligan, så det är skitkul att han fortfarande spelar. Han är grym, säger lagkapten Martin Pahlmblad till lt.se.

Lagkaptenen levererade trepoängare

Och Martin Pahlmblad hade själv anledning att fira. Han var matchens bästa spelare med totalt 21 poäng varav flera var galanta bollar från trepoängslinjen. Södertälje hade överlag ett stabilt trepoängsskytte på 61 procent, att jämföra med Umeås 40 procent.

Matchen slutade 90-73 till Kings, som därmed tar ledningen inför andra kvartsfinalmötet i Umeå på torsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.