Efter storförlusten – Sverige laddar om på oväntat sätt

Uppdaterad
Publicerad

Storförlust mot Japan igår. Frustration över att spelet inte fungerade. Idag rensade det svenska laget skallarna – med att plocka skräp på stranden.

Alla fyra lagen i OS-kvalet i basket hade tackat ja till en lokal organisations inbjudan att plocka skräp vid stranden i den belgiska värdstaden Oostende.

– Jag hittade en smörlåda, nån bajspåse och nån gammal flaska, säger Amanda Zahui som uppskattade initiativet i det fina vädret.

– Det var bra. Skönt att ge något tillbaka till naturen och koppla bort allt annat.

På träningen tidigare under dagen sköt Zahui skott efter skott mot korgen. Igår missade hon sex av sina första sju skott och även om det blev 12 poäng till slut behöver Sverige en bättre Zahui än igår. Och den svenska storstjärnan sköt för hitta känslan igen.

– Basketplanen är mitt peace och lugn så att få skjuta av sig frustrationen och komma tillbaka i ett med bollen och korgarna, det var viktigt.

Imorgon väntar Kanada som Zahui känner till väl. Hon har mött deras center i WNBA flera år och vet vad som väntar.

– Det kommer bli en fysisk match. De är också kvicka men inte som Japan, nu blir det mer kontakt och vi ska försöka kontrollera det spelet, säger Zahui.

HELA REPORTAGET: Zahui inför Kanada-matchen: ”Kommer bli en fysisk match”

KLIPP: Sverige utan chans mot Japan (6 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.