• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Elin Eldebrink spelar i Spanien nästa säsong. Foto: TT

Elin Eldebrink klar för spansk storklubb

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av maj tvingades Elin Eldebrinks turkiska klubb lägga ner. Men nu är den svenska basketstjärnan klar för det spanska mästarlaget Salamanca.

– Jag gillar spansk basket, det är snabbt och intensivt och det känns motiverande, säger Elin Eldebrink till SVT Sport.

Övergången har varit klar i lite drygt en vecka men det var först i dag som den spanska klubben gick ut med nyheten.

– Det känns jättekul att byta land och få lite omväxling. Jag har varit 2,5 år i Turkiet och det ska bli kul att byta lite miljö och Spanien är ett härligt land, säger Elin Eldebrink till SVT Sport.

Salamanca är regarande spanska mästare och spelade i Euro League säsongen som var där det blev respass i kvartsfinal.

– Det är en bra liga och jag gillar spansk basket. Det är snabbt och intensivt och de spelar för laget, det känns motiverande.

– De har behållit stommen från i fjol.

Vad är målsättningen kommande säsong?

– I spanska ligan kommer det definitivt vara att vinna ligan och i Euro League får vi se lite hur de andra har signat. Men jag tror ändå det kommer vara höga mål, att gå till slutspel.

Eldebrink har skrivit på för ett år med den spanska klubben.

– Sedan får vi se om det blir en fortsättning, om det går bra och så.

Den 24 maj kom beskedet att den svenska stjärnans turkiska klubb Yakin Dogu tvingas lägga ner. Det var dock sedan tidigare klart att Eldebrink skulle byta klubb kommande säsong. Säsongen som var spelade Eldebrink slutspel i Euro League, Final Four, där Yakin Dogu föll i semifinalen mot ungerska laget Sopron.

Euro League, tävlingen för Europas bästa klubblag, har spelats sedan 1958. Den största svenska framgången var när Arvika gick till final 1991.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.