”En kollaps som kommer att svida länge”

Uppdaterad
Publicerad

Luleå hade chansen att kvittera finalserien mot Norrköping.

Men i fjärde perioden föll man ihop totalt.

– Det gör ont, säger stjärnan Bria Goss.

Det var dystra miner i Luleå efter att SM-finalen gled laget ur händerna.

Norrköping var överlägset i slutet och kunde säkra guldet efter att ha vunnit sista perioden med hela 19 poängs marginal, och vann med 92-78.

– Det är både och. Norrköping spelar väldigt bra men det är väldigt mycket i Luleås spel... det är en kollaps. Det är en kollaps som kommer att svida länge, säger SVT Sports expert Nick Rajacic.

Luleå leddes av Bria Goss som stod för en stark insats med hela 28 poäng. Efteråt var amerikanskan i tårar.

– Det känns inte bra, det är många olika känslor nu. Vi kunde ha gett upp men vi kämpade på. Alla i det här laget kämpade så hårt och jag är så stolt över hur vi alla tävlade och hur tajt systerskap vi har, säger hon och fortsätter:

– Även fast vi inte vann finns det mycket att lära. Jag blir äldre och det är aldrig lätt men det är så här det blir ibland.

Känner du dig stolt?

– Stolt är en underdrift. Det här laget kunde ha gett upp när det inte gick vår väg men vi kämpade vidare. Jag är stolt, jag älskar de här tjejerna och vet hur ont det gör för dem. Jag är en av ledarna i laget... det gör ont, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.