Eos Lund vann det historiska första Skånederbyt mot nykomlingen Helsingborg Foto: SVT

Eos vann historiskt Skånederby hemma på motståndarens gata

Uppdaterad
Publicerad

Eos Lund vann det historiska första Skånederbyt mot nykomlingen Helsingborg med 77-64. I Helsingborg finns Vendella Genell som bor på samma gata som Eos-hallen.

– Ja, hehe, det är lite komiskt, skrattar hon.

Genell ”bytte ner sig” till i år och tog steget från Eos till Helsingborg men bor alltså kvar i Lund.

– Vi pratade om att vi skulle stoppa framför allt Alexa och ”Dubi” men även om vi inte riktigt lyckades med det så var vi med i matchen hela tiden. Det är tufft med första året i ligan för Helsingborg och varje match är en utmaning. Även om vi inte når hela vägen fram så är det ett steg i rätt riktning, säger Vendella Genell som ironiskt nog bor på samma gata som Eos-hallen.

– Ja, hehe, det är lite komiskt, skrattar hon.

”Bra energi och defensiv”

Bäst på planen var Eos Lunds Alexa Middleton.

– Det var skönt att få en vinst och vi fokuserade på bra energi och en bra defensiv. Alla gjorde en bra match och det finns en del att bygga på för framtiden, säger Eos Lunds Alexa Middleton, amerikanskt nyförvärv från Visby, till SVT Sport.

Hon gjorde 24 poäng och tillsammans med Dubravka ”Dubi” Dacic, 17 poäng, ledde Eos Lund till en säker vinst. Helsingborg är nykomling och letar efter sin första vinst efter sju matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.