Basketstjärnan Brittney Griner har erkänt brott. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fängslade basketstjärnan erkänner sig skyldig

Uppdaterad
Publicerad

Basketstjärnan Brittney Griner har erkänt brott. Hon står anklagad för narkotikabrott och riskerar tio års fängelse i Ryssland.

– Jag vill erkänna mig skyldig. Men det fanns inget uppsåt. Jag ämnade inte att bryta mot lagen, säger Griner i rätten i Chimki enligt nyhetsbyrån Reuters webbplats.

Nästa del i rättegången är schemalagd till 14 juli.

– Jag vill ge mitt vittnesmål senare. Jag behöver tid att förbereda mig, säger hon enligt Reuters, som är på plats i rättegångssalen.

Idrott och politik

Griner greps den 17 februari på en flygplats i Chimki, utanför Moskva, efter att ryska myndigheter sagt sig ha hittat e-cigaretter med spår av cannabisolja.

Den amerikanska basketstjärnans häktning har förlängts vid flera tillfällen, senast till den 20 december.

I måndags levererades ett brev från Griner till USA:s president Joe Biden. Det mesta av brevet uppges vara privat, men Griners representanter har offentliggjort några stycken av det handskrivna brevet.

”Jag sitter här i ett ryskt fängelse, ensam med mina tankar och utan det skydd som min fru, familj, vänner, OS-tröja eller andra prestationer ger, är jag livrädd att jag kommer bli kvar här för alltid”, skriver Griner.

Joe Biden pratade också i veckan med Griners fru och garanterade att han jobbar för att få henne frisläppt så snabbt som möjligt, enligt Vita huset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrott och politik

Mer i ämnet