Från höger Candace Parker,Courtney Vandersloot och Allie Quigley. Foto: TT

Griner får stöd från WNBA:s All stars

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska basketstjärnan Brittney Griner är fängslad och under rättegång i Ryssland, anklagad för narkotikabrott.

Efter att ha erkänt brott har 31-åringen nu fått stöd från hemlandet inför WNBA:s All star-helg.

Griner greps den 17 februari på en flygplats i Chimki, utanför Moskva, efter att ryska myndigheter sagt sig ha hittat e-cigaretter med spår av cannabisolja. Hon riskerar upp emot tio års fängelse.

Gärningen erkände Brittney Griner i torsdags under rättegången, men betonade att det inte fanns något uppsåt. Under lördagen kom stöd från hemlandet.

Det var träning inför söndagens All star-match i WNBA:s, då bar samtliga deltagare tröjor med Griners namn och nummer på ryggen.

– Vi vill ha hennes namn i framkant. Visst, ibland kommer vi svara på frågor om basket, men hennes namn är på våra ryggar. Där vill vi alltid ha det, sa Sue Bird enligt sajten Segirt.

Birds All star-kollega Arike Ogunbowale stämmer in i stödet till Griner:

– Hon är en del av vår familj och vår första prioritet är att få hem henne. Hon borde inte vara där, hon har varit där för länge. Vi kommer ta varje chans vi får att prata om henne.

ARKIV: Här dyker Brittney Griner upp i rysk domstol (27 juni)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här dyker Brittney Griner upp i rysk domstol. Foto: TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.