”Vi är redo att ta hem guldet”

Uppdaterad
Publicerad

A3 basket Umeå, tidigare Udominate Basket har förlorat fyra raka SM-finaler, alla mot Luleå. Nu är de i en ny final och denna gång ska de bryta finalförbannelsen. – Vi vill att finalen ska börja för vi är redo att ta hem guldet till Umeå, säger Sandra Hansson till SVT Sport.

År efter år har Umeå försökt men misslyckats att bärga hem SM-guldet. I fyra raka finaler har man förlorat mot Luleå. Men nu är Luleå redan utslaget av den andra finalisten, Högsbo så kanske kan finalförbannelsen brytas nu.

– Det finns många som pratar om dom här fyra silvren men det är inget som jag tycker påverkar laget utan vi är redo för att köra 100 procent i finalserien och vinna, säger Sandra Hansson.

Möter nykomlingarna

Högsbo som är nykomlingar i Basketligan i år har gått hela vägen till final efter bland annat slagit ut mästarna dom fem senaste åren, Luleå. Men A3 får nog ändå ses som favoriter i den här finalserien.

– Ja på papperet är det nog så men så är det inte alltid ute på planen så vi måste ut och ge 100 procent, Sandra Hansson.

Femte gången gillt

Att de ska finnas någon förlorarstämpel på laget avstyr A3:s tränare Jan Enjebo bestämt och framhäver att det tog sju finaler innan Luleå tog sina fem raka SM-guld.

Det brukar vara tredjegången gillt men är det femte gången gillt som gäller nu?

– Ja så är det absolut, säger Jan Enjebo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.