Sue Bird och Seattle Storm vann nattens WNBA-final. Foto: Bildbyrån

Flera rekord när Seattle blev WNBA-mästare

Uppdaterad
Publicerad

Seattle Storm vann den tredje WNBA-finalen mot Las Vegas Aces med förkrossande 92-59 och fick bada i konfetti efter att ha säkrat titeln i Palmetto, Florida.

Segermarginalen på 33 poäng är den största i finalspelets historia.

– Det känns overkligt att vi kunde vinna och att jag kunde bidra på det sätt som jag gjorde, säger Sue Bird, som fyller 40 nästa vecka, till AP.

Hon snittade elva assists under finalspelet och gratulerades efteråt av superstjärnan i fotboll, flickvännen Megan Rapinoe.

Det var Storms fjärde titel. Klubben har även vunnit 2004, 2010 och 2018, samtliga gånger med Bird i laget. Storm har vunnit elva finalmatcher i rad, daterat ända tillbaka till 2004, vilket också är ett rekord.

”Jag har varit här i 19 år och återskapat magin”

– Det finns stommar i lag som har framgångsrika eror på två, fyra, sex eller kanske till och med tio år. Jag har varit här i 19 år och spelat i 17 och kunnat återskapa magin med olika grupperingar, säger Bird som inte vet om hon återkommer nästa säsong.

– Den här dagen är inte den rätta att ta ett sådant beslut. Jag kommer att börja träna igen och se hur jag känner mig, funderar Bird.

Hennes lagkamrat Breanna Stewart, 26, satte rekord med att göra minst 20 poäng i sex WNBA-final-matcher i rad och valdes till finalspelets MVP.

Både Stewart och Bird missade förra säsongen på grund av skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.