Farhiya Abdi fick vända tillbaka till flygplatsen i Belgrad. Foto: Marie Lehmann, SVT Sport.

Flygkaos när basketdamerna fick vända i luften

Uppdaterad
Publicerad

Det blev tekniska problem på det flyg som de svenska basketdamerna åkte med från Belgrad i morse. Halvvägs till Stockholm fick planet vända tillbaka och det är oklart när hemfärden kan ske.

– Att vända mitt i luften och inte få veta varför är väldigt oroväckande, säger Farhiya Abdi.

Mitt under flygturen meddelade kaptenen:

– Vi har tekniska problem, planet är inte säkert att flyga. Vi måste vända om till Belgrad. Där kommer ni att få byta plan, sade piloten. 

SVT Sports programledare Marie Lehmann var med på samma plan, som enligt de senaste uppgifterna ska repareras, vilket inger oro.

– Det var flera passagerare som var rädda. Jag tycker synd om dem, inte minst om de måste kliva på samma plan igen, säger Lehmann.

De ska ha varit fel på hydrauliken vilket gjorde att bagageluckan inte kunde öppnas, vilket gjorde att Arlanda stoppade landning.

”Det är väldigt irriterande”

Spelaren Farhiya Abdi var upprörd.

– Det är väldigt irriterande, vi vill bara sitta på flyget och åka men med det här bolaget så går det tydligen inte. Första och sista gången vi åker med det här bolaget. Att vända mitt i luften och inte få veta varför är väldigt oroväckande, säger hon till SVT Sport och fortsätter:

– Vissa fattade inte var vi var när vi landade men en sak var säker: Vi var i alla fall inte i Stockholm.

Zahui kom inte iväg till New York

Flera av spelarna hade anslutningsflyg på Arlanda för att åka vidare.

På flygplatsen stötte de ihop med Amanda Zahui som inte kommit iväg med sitt plan till New York. Hon har match i Chicago på fredag. Det var kaos på flygplatsen i Belgrad och folk låg runt om i gångarna.

Zahui avbröt sitt seriespel med New York Liberty i WNBA för att vara med på Europamästerskapet, som slutade med en delad femteplats där Sverige fick med sig en OS-kvalplats.

Uppdatering: Enligt landslagsansvarige Fredrik Joulamo kom laget till Arlanda vid 20-tiden på måndagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.