Fontaine skadade sig i gårdagens match mot Spanien. Foto: Bildbyrån

Fontaine missade sista träningen – ödesmatchen i fara

Uppdaterad
Publicerad

I morgon väntar ödesmatch mot Belarus.

Vid dagens träning saknades dock Sverige Nathalie Fontaine.

– Hon var på sjukhuset i morse och gjorde en grundlig undersökning, säger landslagets assisterande förbundskapten Viktor Bengtsson.

Sverige gör sig redo för den sista och avgörande gruppspelsmatchen mot Belarus. När laget tränade under lördagsförmiddagen fanns Nathalie Fontaine inte med.

27-åringen fick i stället behandling vid sidan av. Dessutom var ett av hennes knän hårt lindat.

– Hon var på sjukhuset i morse och gjorde en grundlig undersökning där. Just nu gör hon sin rehabilitering och sedan är det lite dag till dag, säger landslagets assisterande förbundskapten Viktor Bengtsson.

Fontaine riskerar att missa morgondagens drabbning. Det är dock oklart hur allvarlig skadan är.

– Det kommer avgöras i morgonbitti, det är för tidigt nu.

Andra tar ansvar

Fontaine skadade sig under gårdagsmatchen mot Spanien och kunde fortsätta spela i ungefär en halv minut innan hon behövde kliva av. Då såg det inte så allvarligt ut, menar Bengtsson, som poängterar att stjärnan är en av landslagets viktigaste defensiva spelare. Nu kommer andra få ta ansvar.

– Jag är säker på att andra spelare är redo att fylla utrymmet, säger Bengtsson.

– Självklart blir det ett avbrott, men Kalis Loyd och Ellen Nyström ska gå lite mer position fyra för att täcka upp för Natalie. De ska hitta sina lägen och få Ellen öppen för trepoängsskott, säger lagkamraten Frida Eldebrink som gör sitt fjärde EM.

Sverige ställs mot Belarus i morgon, 15.00. En match som du ser på SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.