Marco Crespi. Foto: TT Nyhetsbyrån

Förbundskaptenen: ”Vi kan inte vinna mot Spanien”

Uppdaterad
Publicerad

Efter dagens premiärseger mot Slovakien väntar den regerande europamästaren Spanien för de svenska basketdamerna. Men då blir det ingen ny EM-seger – det vet Sveriges italienska förbundskapten Marco Crespi.

– Spanien är på en annan nivå, säger han till SVT Sport.

Storlaget Spanien i spanska Valencia. Det är en tuff uppgift och enligt förbundskaptenen Marco Crepsi till och med omöjlig.

– Vi kan inte vinna mot Spanien imorgon. Det vet vi redan. Vi ska njuta av matchen och fokusera på Belarus,säger han.

Allt fokus ligger nu på Belarus som man ställs mot på söndag.

– Vårt mästerskap är Slovakien-matchen och Belarus-matchen. Vi vann mot Slovakien och nu ska vi fokusera på Belarus, säger han.

– Spanien är på en annan nivå. Vi kan inte tävla mot dem. Det handlar om att njuta.

SVT Sports expert Elisabeth Egnell ger förbundskaptenen både rätt och fel.

– Jag är lite förvånad över att han så tydligt uttrycker att man inte kan slå Spanien, men med tanke på att det handlar om att ta två segrar så ska fokus ligga på Belarus-matchen.

Frida Eldebrink, som gjorde 17 poäng mot Slovakien, har inte samma inställning som sin förbundskapten.

– Jag har en annan inställning – att vi kan slå alla lag. Vi har slagit Spanien från underläge tidigare. Vi tjejer går in med den inställningen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.