Natisha Hiedeman gjorde 29 poäng för Luleå men det hjälte föga. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fortsatt tungt för svensklagen i Eurocup

Uppdaterad
Publicerad

Svensklagen har det fortsatt tungt i damernas Eurocup i basket. Både Luleå och Umeå har förlorat sina tre macher och ligger sist i sina grupper.

Trots att Luleå storsatsat på Eurocup och har förstärkt med WNBA-finalisten Natisha Hiedeman blev det tredje raka förlusten i kväll. 15 poäng av Hiedeman i första perioden (29 totalt) hjälpte föga hemma mot rumänska ACS Sepsi SIC när spelet rasade i andra halvlek. Under en tio minuters-period mäktade Luleå bara med att göra en poäng.

– Det finns alltid plats för förbättringar. Men oavsett min egen prestation så är jag besviken när vi inte vinner, säger Hiedeman till NSD.

Slutresultatet skrevs till 81-74 till rumänskorna och med hälften av matcherna spelade i gruppspelet ligger Luleå sist.

– Vi behöver göra tre jätteprestationer, framförallt i nästa, hemma mot Galatasaray. Med tanke på de andra resultaten i gruppen så ser det inte bättre ut. Galatasaray är i min värld det bästa laget i gruppen och de förlorade också i kväll, säger tränaren Robin Sandberg till tidningen.

Lika tungt har det gått för Umeå, som ligger sist i sin grupp. I kväll kom tredje raka förlusten hemma mot polska Polkowice. Matchen slutade 91-66.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.