Johan Strömwall går in som klubbdirektör i SBBK. Foto: Bildbyrån

Från SM-guld i hockey till klubbdirektör i basket

Uppdaterad
Publicerad

Med en gedigen hockeykarriär bakom sig innehållande SM-guld, VM-spel och tränarskap har nu Johan Strömwall bytt sport. 55-åringen blev i dag klar som ny klubbdirektör för Södertälje Basket.

– Jag tror min erfarenhet från idrott på internationell nivå kan tillföra klubben, säger Strömwall till klubbens hemsida.

Johan Strömwall var länge ett namn synonymt med Luleå Hockey. 17 säsonger i Luleå renderade i SM-guld och landslagsspel i Tre Kronor. 2011 tog Strömwall över huvudtränarjobbet i Södertälje och trots avslutat uppdrag har norrbottningen blivit kvar i staden. I dag annonserades 55-åringen som ny klubbdirektör för Södertälje Basket med representation i både damernas och herrarnas högstadivision

– Jag har erfarenhet från när elitlag fungerar som bäst, och det är samma framgångsfaktorer i all lagsport, säger Strömwall i en intervju med LT.

Tidigare erfarenhet som klubbdirektör

Johan Strömwall har tidigare haft uppdraget som klubbdirektör, men då inom Luleå Hockey.

– De två roligaste åren i mitt arbetsliv var som klubbdirektör för Luleå Hockey. Det är ett roligt jobb, där man är den samordnande kraften som får klubben att utvecklas utifrån styrelsens direktiv, säger Strömwall till LT.

Trots en lång karriären inom hockeyn så har Strömwall ändå viss erfarenhet från basketen.

– Jag är ju förknippad med hockey, inte basket. Men när jag funderade vidare så kände jag att det skulle vara väldigt spännande. Jag har ju spelat basket, upp till 13 års ålder, i Gammelstads IF som senare blev Plannja. Jag såg väldigt många matcher med Plannja på 90-talet, och har sett dem gå många hårda fajter med Södertälje, berättar Johan Strömwall.

ARKIV: Här är poängen som aldrig räknades (10 oktober)

ARKIV: Luleås jättevändning – låg under med 22 poäng (22 nov)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.