Klara Lundquist. Foto: Bildbyrån

Svenska stortalangen bryter kontraktet – flyttar hem

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska supertalangen Klara Lundquist flyttar hem till Sverige.

Lundquist skrev på för franska Montpellier i maj men hennes hemlängtan blev för stor.

– Jag vill tacka mina lagkamrater, det var en bra upplevelse, men det är svårt för mig att vara borta hemifrån, borta från min familj, säger 20-åriga Lundquist till Montpelliers hemsida.

Klara Lundquist lämnade Telge i maj och skrev på för Montpellier i den franska ligan. Men sejouren i Frankrike blev kortvarig för den svenska stortalangen.

I dag meddelade klubben att Lundquist lämnar klubben, orsaken är hemlängtan.

”Hela klubben önskar Klara det bästa för resten av hennes karriär, som utan tvekan kommer att bli framgångsrik. Lycka till, skriver klubben på sin hemsida.

Jag vill tacka mina lagkamrater, det var en bra upplevelse, men det var svårt för mig att vara borta hemifrån, borta från min familj. Människorna här har varit fina, liksom mina lagkamrater hela klubben och fansen, men jag saknar min familj för mycket, säger hon till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.