Frida Eldebrink. Foto: Bildbyrån

Frida Eldebrink bekräftar flytt till Södertälje: ”Klubben i mitt hjärta”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en återkomst till Södertälje nästa säsong.

Det berättar Frida Eldebrink – trots att kontraktet inte är påskrivet – för SVT Sport.

– Södertälje är klubben i mitt hjärta, säger hon.

I mitten på mars kom nyheten att Södertälje förhandlar med systrarna Frida och Elin Eldebrink samt Louice Halvarsson.

– Vi hoppas hitta en lösning snart. Jag tror att det kommer att lösa sig, men det är mycket som kan hända, sa Södertäljes klubbdirektör Johan Strömwall till SVT Sport då.

Trots att kontraktsförhandlingarna fortfarande pågår räknar Frida Eldebrink med att flytta hem till Sverige och Södertälje när säsongen med spanska Girona är över.

– Vi kommer att komma överens, det kommer vi absolut att göra. Det ser jag verkligen fram emot. Det kommer att lösa sig, säger Frida Eldebrink till SVT Sport.

Ekonomin kvar att lösa

Den svenska stjärnan berättar att sista pusselbiten i förhandlingen handlar om ekonomi.

– Det börjar närma sig en lösning. Sista pusselbiten nu handlar främst om ekonomi och sedan vet jag att de kollar på lite andra spelare som ska komplettera.

34-åringen ser fram emot att komma hem till Sverige och Södertälje.

– Det är klubben i mitt hjärta. Det är som ett andra hem.

– Jag känner mig klar med den här utlandsdelen av min karriär. De sista åren har saknaden efter de där hemma blivit större och då går man bara och väntar på att komma hem och då lever man inte riktigt i nuet vilket gör att man tappar lite glädje.

”Känns rätt i tiden”

Frida och Elin Eldebrink och Louice Halvarsson lämnade Södertälje 2008 – utan att vinna något SM-guld. Tillsammans har de spelat över 400 landskamper och förde också det svenska U18-landslaget till EM-brons 2006 och U19-landslaget till VM-silver året därpå.

– Vi har alltid drömt om det här. Att komma tillbaka och vinna SM-guld. Det är något som vi pratat om och nu känns det rätt i tiden. Vi känner att vi vill göra det här tillsammans och ser fram emot det.

Blir det SM-guld nästa säsong?

– Ja, det är väl tanken. Det kommer vi jobba för, det kommer att vara målet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.