Frida Eldebrink. Foto: Bildbyrån

Frida Eldebrink: ”Känner mig väldigt osäker”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Eldebrink bröt kontraktet med sin turkiska klubb på grund av coronapandemin.

Nu står hon utan klubb och känner oro inför situationen.

– Jag känner mig väldigt osäker, det ska jag inte sticka under stolen med, säger Frida Eldebrink till SVT Sport.

Trots coronapandemin ville den turkiska basketligan in i det sista försöka spela klart säsongen. Frida Eldebrink valde därför att bryta sitt kontrakt med turkiska Botas för att kunna ta sig hem till Sverige i mitten på mars.

Det betyder att Eldebrink just nu står utan klubb. Hon medger att det är en jobbig situation eftersom få klubbar vågar värva under coronakrisen.

– Jag tror inte många klubbar vågar skriva kontrakt med någon. De riskerar att behöva betala lön i låt säga september-december och så kanske vi börjar spela i januari, då torskar de jättemycket pengar. Så jag tror att många klubbar väntar och ser vad internationella förbundet säger och hur det går kommande månaderna med pandemin, säger Frida Eldebrink till SVT Sport.

Hur orolig är du över att inte ha någon ny klubb klar?

– Lite oroad är man. Det hade ju varit skönt att ha något klart så att man kunde luta sig tillbaka och veta att man kommer åka tillbaka när länderna öppnas upp. Nu känner man sig väldigt osäker, det ska jag inte sticka under stolen med.

”Man är orolig”

Den svenska landslagsstjärnan är också orolig över basketen som sport.

– Ett eller två lag har redan gått i konkurs, det känns tråkigt om fler lag inte kan fortsätta bedriva sin verksamhet. Så man är lite orolig. Försvinner lag blir det ju färre jobb på marknaden, men så är det ju inom många yrken i hela världen. Jag försöker träna och hålla mig i form så att jag är redo när situationen dyker upp.

Frida Eldebrink berättar att hon haft lite kontakt med klubbar i franska ligan, där systern Elin spelar. Tvillingarna har inte spelat ihop sedan 2012 i Prag men drömmen vore att återigen spela tillsammans.

– Jag skulle vilja göra det igen, det vore jättehäftigt.

ARKIV: Eldebrink åkte hem innan serien pausades: ”Man fick lite panik” (19 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.