Giannis Antetokounmpo missar VM. Foto: Bildbyrån

Giannis Antetokounmpo missar basket-VM

Uppdaterad
Publicerad

Om två veckor startar basket-VM.

Nu kommer ett stort bakslag för Grekland.

Megastjärnan Giannis Antetokounmpo tvingas tacka nej.

”Jag är extremt besviken”, skriver han på sociala medier.

Den 28-årige Milwaukee-stjärnan, som två gånger utsetts till NBA:s mest värdefulle spelare, hade hoppats kunna spela sitt första internationella mästerskap sedan VM 2019. Men så blir det inte, meddelade han i dag.

”Ända sedan min NBA-säsong tog slut har jag kämpat med min kropp för att kunna bli den spelare jag behöver bli för att kunna hjälpa vårt lag att nå de målsättningar vi har satt upp. Men efter flera månaders jobb och flera möten med den medicinska staben står det klart att jag inte är redo att tävla på den nivån som krävs för att delta i VM”, skriver han på sina sociala medier, och fortsätter:

”Detta var inget val jag gjorde, utan mitt enda alternativ för att säkerställa att jag ska kunna komma tillbaka och spela basket på den nivån som jag har jobbat så hårt för att kunna göra i min karriär. Jag är extremt besviken över hur det slutade, men detta var ett beslut som togs i samråd med den medicinska staben”

Hoppas spela OS

Antetokounmpo missade flera matcher i slutspelet, där Milwaukee förlorade mot Miami i åttondelsfinal. Han skriver nu att han hoppas kunna spela OS för Grekland nästa år.

”Jag kommer att fortsätta att kämpa hårt för att vara redo nästa gång jag blir uttagen. Mitt personliga, såväl som lagets, slutmål är att kvala in till OS 2024, och det kommer att vara en ära att representera mitt landslag nästa år”.

De två bäst placerade europeiska lagen i VM kvalar in till OS. De sista OS-platserna delas ut i en kvalturnering nästa år.

KLIPP: Uppmärksammade svaret: ”Det där är fel fråga” (27 april)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: NBA

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.