Golden States trepoängskung Stephen Curry håller i bollen och ser till att Darren Collison inte kommer åt i den tredje perioden. Foto: TT.

Golden State förlängde segersvit – och rekord av Curry

Uppdaterad
Publicerad

Golden State vann i Indianapolis mot Indiana Pacers med 132-100 och förlängde sin vinstsvit till elva matcher, den längsta i NBA den här säsongen. Det är inget rekord. Men nog blev det ett rekord ändå i natt. Det stod Stephen Curry för, ett udda sådant.

Det var även den tionde vinsten i rad på bortaplan. Precis när signalen ljöd för halvtid vräkte Stephen Curry iväg en lång trea som satt. Curry spelade bara 26 minuter och satte 26 poäng – bäst på banan.

Curry blev dock mest uppmärksammad för att han hoppade upp ur stolen för att fira en snygg dunk av Klay Thompson i andra perioden men halkade på en blå jacka och rasade i golvet.

Jerebko stannade hemma med gravid fru

– Thompson fick igång en jordbävning eller något sådant. Jag föll av det vid sidlinjen, skämtade Curry enligt San Francisco Chronicle. 

I statistiktokiga USA hittade man även ett rekord efter 203 poäng på treor den här säsongen. Han blev förste NBA-spelare att göra minst 200 poäng på treor under sju säsonger i rad. 

– Vi har hittat den rätta tonen den senaste månaden, säger coachen Steve Kerr.

Jonas Jerebko stannade hemma i Oakland och väntar in familjens andra barn. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.