Houstons Chris Paul, i svart, och Golden States Stephen Curry, i vitt. Foto: TT

Golden State på väg ut ur NBA-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Golden State Warriors har varit i tre raka NBA-finaler och vunnit två.

Nu är de regerande mästarna bara en match ifrån att åka ut i semifinal.

Houston Rockets vann med 98–94 i natt och leder nu matchserien med 3–2.

NBA-giganterna från Oakland är på väg att missa final för första gången sedan säsongen 2013/2014. Det sedan Houston vunnit nattens femte semifinal och kopplat greppet om matchserien.

Hemmalaget Houston tog tidigt ledningen, men det var jämnt matchen igenom och oavgjort 45–45 i halvtid. I den andra halvan av matchen var det de båda härförarna Chris Paul och Stephen Curry som visade vägen för sina respektive lag.

Eric Gordon, poängbäst i Rockets med 24, satte en viktig trea som innebar ledning 95–91 med 1.21 kvar av matchen.

Chris Paul utgick skadad

I slutminuten, vid ställningen 95–94 till Houston, fick Golden States Quinn Cook helt ohotad skjuta en trea, men missade. Med sekunder kvar av matchen gick Warriors till anfall, men Draymond Green slarvade och gav bort bollen.

Den sjätte semifinalen spelas natten mot söndag, men då lär Rockets få klara sig utan Chris Paul. Stjärnan skadade sig i slutminuten, grinade illa och tog sig direkt för vänster baksida lår. Han återvände aldrig till matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.