Stephen Curry stormar förbi Anthony Davis i gryningens match (svensk tid). Foto: TT

Golden State vände 14 poängs underläge i sista perioden

Uppdaterad
Publicerad

Efter en mardrömsinledning av säsongen har Golden State fått upp farten. I morse vände laget ett 14-poängsunderläge i fjärde perioden mot mästarlaget LA Lakers.

Nyligen vände Golden State ett 22-poängsunderläge i tredje perioden mot det andra Los Angeles-laget, Clippers.

– Dagens match påminde om den mot Clippers och vi skaffade oss initiativet sent. Vi har gjort det två gånger nu men vill så klart ha ledningen tidigare, säger stjärnan Stephen Curry som gjorde 26 poäng till AP.

LeBron: ”Vi fick några tuffa domslut emot oss”

Det är första gången på 284 hemmamatcher som Lakers förlorar under ordinarie tid efter att ha lett med tvåsiffrigt i den sista perioden.

– Vi fick några tuffa domslut emot oss i andra halvlek och det gjorde att vi tappade rytmen. Vi kunde aldrig hitta tillbaka till den, säger LeBron James, 19 poäng, som hade chans att bli matchvinnare när han sköt ett trepoängsförsök när slutsignalen ljöd men skottet missades.

Lakers svit på fem raka segrar bröts nu men med 11-4 på 15 matcher leder man Pacific Division och är poängbäst i hela NBA. Golden State, som inledde serien med två brakförluster, har nu sju segrar på 13 matcher. Sedan 2019 spelar man sina matcher i San Francisco istället för Oakland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.