Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här driver NBA-stjärnan med coronalarmet – nu är han själv smittad

Här driver NBA-stjärnan med coronalarmet – nu är han själv smittad

Uppdaterad
Publicerad

Utah Jazzs stjärncenter Rudy Gobert skulle skoja lite efter frågor om corona.
Det slutade med att han blev sjuk i viruset.
– Jag har varit rädd, haft ångest och skäms, säger han.

All star-centern var på ett skojfriskt humör under en presskonferens när reportrar frågade om hur ligan skulle påverkas av coronautbrottet. Gobert gjorde narr av debatten genom att röra alla mikrofoner på väg ut.

Något han skulle få ångra djupt. Bara dagar senare konstaterades han sjuk i viruset och hela NBA ställdes in tills vidare.

– Jag vill tacka alla för deras stöd det senaste dygnet. Jag har känt många saker sedan jag blev sjuk... Mest rädsla, ångest och jag skäms. Där och då visste jag inte att jag var smittad och det finns ingen ursäkt. Jag hoppas att det här blir en varning för alla andra, säger han.

Dr. Stephen Redd, direktör på US Centers for Disease Control and Prevention's Office of Public Health Preparedness and Response, sade på ett möte i den amerikanska senaten att coronaviruset kan finnas kvar på ytor i timmar upp till en dag. Det finns inga uppgifter på om mikrofonerna torkades av efter att Gobert tog på dem.

Även Goberts lagkamrat i Utah Jazz Donovan Mitchell är konstaterat sjuk i viruset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer