Här dunkar Luleå-spelaren sönder plankan

Topplagen Norrköping och Luleå stångas i toppen av Basketligan. Kvällens toppmöte var också jämnt i tre perioder. Sen klev Norrköping på gaspedalen och avgjorde matchen under några ruskiga minuter i fjärde perioden och vann med 103-83.

– Fantastisk laginsats. Jag gillar hur vi spelade i andra halvlek. Mina lagkamrater satte mig i jättebra lägen för att göra poäng, säger den stora matchhjälten Kamau Stokes.

Segermarginalen med 20 poäng imponerar, speciellt då Luleå mycket väl såg ut att kunna sno minst en poäng större delen av matchen.

”Blir sådär när man gymmar mycket...”

Luleå gjorde kvällen jobbig för Norrköping redan på uppvärmningen. Då hängde sig Axel Nordström kvar i korgen efter en dunk ända till plankan sprack.

– Det blir sådär när man gymmar mycket och äter mycket, konstaterade han i SVT:s halvtidsintervju.

Leddes av Stokes

Då var ställningen 46-46 efter en tempostark första halvlek där lagen turades om att ha initiativet. Hemmalagets ifrånåkning började i slutet av tredje. Ledda av Kamau Stokes, den amerikanska guarden gjorde inte mindre än 31 poäng.

Luleås stjärna och bäste poängplockare Adam Rönnqvist stod för 23 poäng men hade av förklarliga skäl svårt att vara nöjd efter matchen.

– Vi missar två dunkar sen gör jag två dumma turnovers så är de uppe i femton poäng. Då är det tufft, säger Luleåspelaren Adam Rönnqvist.

Landslagskollegan i Norrköping Adam Ramstedt tog femton returer och bidrog till att resultatet kunde rinna iväg och Norrköping gå upp i en tillfällig serieledning.