Här stormar de planen efter collegetiteln

Uppdaterad
Publicerad

Gonzaga skulle bli första universitetet på 45 år att stå för en perfekt basketsäsong – det vill säga inte förlora en enda match under en säsong.

Men Baylor University från Texas hade andra planer.

Hemma i Texas firade Baylorstudenterna med att storma planen för universitetets amerikanska fotbollslag där matchen visats på jumobtronen.

Inför collegeligan NCAA basketfinal hade Gonzaga University vunnit 31 raka matcher och inte förlorat en enda match på hela säsongen. De hade chans på som kallas en perfekt säsong – något som inte skett på 45 år.

Men deras motståndare Baylor University var inte sugna på att vara delaktiga i något sådant rekord. Redan efter 3 minuter ledde universitetet från Texas med 9-0 och som mest var 19 poäng.

Gonzaga försökte men lyckades aldrig komma ifatt ett allt för dominant Baylor.

Slutställningen blev 86-70 och vid slutsignalen bröt ett vilt firande ut bland Baylorfansen. Men inte arenan i Indianapolis, för den var tom på grund av coronarestriktioner.

Istället firades det vilt på planen för universitetets amerikanska fotbollslag. För trots att Texas drabbats hårt av pandemin har staten infört betydligt lättare restriktioner än vad många andra stater i USA har – vilket fansen tog till vara på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.