Jordan Clarkson, som här är på väg att lägga i två poäng för sitt Utah Jazz, berättar om den dödsångest han kände på planet. Foto: TT

Plan med NBA-spelare körde in i fågelflock: ”Kändes som om slutet var nära”

Uppdaterad
Publicerad

Spelarna i NBA-laget Utah Jazz fruktade för sina liv efter att deras flygplan kört in i en flock med fåglar och tvingades till en nödlandning i tisdags.

– Det kändes som om slutet var nära, säger spelaren Mike Conley. 

Planet skulle ta laget till Memphis men efter att ha kört in i fågelflocken och fått skador på motorn återvände det till Salt Lake City och kunde nödlanda. Laget tog ett annat plan ett par timmar senare och kunde landa i Memphis på tisdagskvällen. Utah vann sedan matchen med 111-107.

– Plötsligt hördes det som en explosion som alla på planet kunde höra. Under 10-15 minuter frågade vi oss om vi skulle överleva, säger spelaren Mike Conley enligt Reuters.

Planet studsade och blev liggande på vänstersidan i luften. Folk som satt längst bak sa att de såg lågor. Vi började tappa höjd och vi undrade alla vad som höll på att hända, säger Conley.

Skickade sms till familjen

Det var dödsångest på planet.

– Det var ett allvarligt läge. Även om jag inte kan tala för oss alla så vet jag att många började skicka sms till nära och kära utifall. Det var en väldigt speciell situation.

All Star-spelaren Donovan Mitchell har flygrädsla och fanns inte med på det andra planet till Memphis.

– Jag har full förståelse för det. Det gick så långt att alla på planet tänkte att det kändes som om slutet var nära. Det var helt galet, säger Jordan Clarkson som blev lugnad av piloternas guidning under turbulensen.

– Jag tänkte: ”snälla, landa det här planet var som helst. Låt oss komma igenom det här med livet i behåll”, säger Clarkson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.