James Hardens poängsvit är slut. Foto: Bildbyrån

Hardens mäktiga poängsvit är slut

Uppdaterad
Publicerad

James Hardens poängsvit på 30 poäng i 32 raka matcher är slut. I natt mot Atlanta Hawks gjorde han ”bara” 28.

– Det är lugnt. Jag visste att den inte skulle nå förstaplatsen.

Houston Rockets James Harden har varit en av ligans hetaste spelare den här säsongen. Fram till i natt hade stjärnguarden gjort 30 poäng i 32 raka matcher. Men mot Atlanta Hawks i natt tog den mäktiga sviten slut, då han gjorde 28 poäng.

Harden själv verkar dock inte alltför upprörd över att sviten är över.

– Det är lugnt. Jag visste att jag inte skulle nå förstaplatsen., säger Harden efter matchen.

Den enda som har gjort 30 poäng eller mer i fler matcher är Wilt Chamberlain som gjorde det i 65 raka matcher. Den stora anledningen till att sviten tog slut i natt var hans svaga skytte från trepoängslinjen, Harden missade samtliga av sina tio försök.

– Jag bryr mig inte. Jag satte skott, jag missade skott, vi vann. Det var kul så länge sviten varade, men jag gjorde bara vad jag behövde för att vi skulle vinna matchen och hålla huvudet över vattenytan.

Golden State Warrors vann

För den regerande mästaren Golden State Warriors gick det planenligt i natt mot Charlotte Hornets. Golden State vann med 121-110, efter att Klay Thompson (26), DeMarcus Cousins (24) och Kevin Durant (20) legat bakom segern.

Svenske Jonas Jerebko spelade inte i matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.