Mathilda Ågrens, i vitt, Helsingborgborg drar sig ur svenska basketligan nästa säsong. Foto: Bildbyrån

Helsingborg drar sig ur basketligan

Uppdaterad
Publicerad

Trots säkrat kontrakt blir det inget spel för Helsingborgs damer i den svenska basketligan nästa säsong.

”Vi kommit fram till att vi i nuläget inte är rustade för fortsatt spel i ligan. Därför har vi enhälligt beslutat att dra oss ur ligan efter avslutad säsong”, skriver klubben på sin hemsida

Helsingborgs Basketbollklubb avslutade precis säsongen på en elfteplats i damerans basketliga. En placering som garanterar spel på nationell högsta nivå även nästa säsong.

Något spel i svenska basketligan blir det dock inte för Helsingborg som via sin hemsida meddelar att klubben väljer att dra sig ur basketligan.

Beskedet grundar sig i att klubben haft svårt både ekonomiskt och organisatioriskt.

”Vi har också lärt oss massor under resans gång som klubb, framför allt har vi lärt oss vad som krävs gällande organisation och ekonomiska resurser. Trots ett fint sportsligt resultat som gör att vi kan vara kvar i ligan kommande säsong. Kan vi inte bortse från att liga engagemanget har slitit hårt på klubbens begränsade resurser”, skriver klubben på sin hemsida och fortsätter.

”Inte rustade”

”Vi har i styrelsen analyserat tiden i Basketligan Dam i relation till klubbens nuläge samt framtida riktning där vi ska växa vår breddverksamhet och stärka ledarskapet. Utifrån det har vi kommit fram till att vi i nuläget inte är rustade för fortsatt spel i ligan. Därför har vi enhälligt beslutat att dra oss ur ligan efter avslutad säsong”.

Därmed blev det två säsonger i högsta ligan för Helsingborg, som tog klivet upp i basketligan inför säsongen 2020/2021.

Helsingborgs besked kommer bara ett dygn efter att Borås meddelat att de också drar sig ur basketligan kommande säsong.

Assisterande tränaren i Borås Karin Inger Key: ”De har startat sina liv här”:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.