Högsbo vände i slutminuterna – slog mästarlaget Luleå

Det var en tempofylld match som spelades i Gothia Arena i Göteborg.

I halvtid låg Högsbo under med tio poäng – men vände matchen efter en stark avslutning.

– Det var en laginsats, alla spelare levererade, sa Alexis Hyder efter segern mot regerande mästarlaget Luleå.

Matchen inleddes i ett högt tempo och det var ligatvåan Luleå som tog tag i taktpinnen. Efter några jämna första minuter gick Luleå snabbt upp i ledning, delvis tack vare ett starkt straffkastskytte. Första perioden slutade 22-13 till Luleå.

Den andra perioden började i samma höga tempo. Högsbo, med katalysatorn Nofuente, gjorde sitt bästa för att jämna till matchen men varje gång de närmade sig svarade Luleå med ett bra trepoängsskytte. Mot slutet lyckades Högsbo komma tillbaka in i perioden, som till sist slutade 24-25. Luleå gick in till halvtidsvilan med en tiopoängsledning, 47-37.

Trepoängarna avgörande

Högsbo inledde tredje perioden intensivt, aggressivt och med bättre skytte. Högsbos Alexis Hyders trepoängsskytte förde Göteborgslaget närmare och efter fyra minuter hade Högsbo kvitterat till 52-52. Hemmalaget tog sedan ledningen med 54-52 men kunde inte hålla den till slutet då Luleå kämpade sig tillbaka och perioden slutade 24-15 till Högsbo, totalt 61-62 till Luleå efter tre perioder.

Hade tio raka segrar

I den fjärde perioden skiftade ledningen fram och tillbaka mellan de två lagen. Med 6.16 kvar av perioden hade Luleå gått upp i en sexpoängsledning till 70-64. Matchen var dock fortsatt jämn och Högsbo kom tillbaka. Med 42 sekunder kvar tog Högsbo ledningen med 80-79, en ledning som laget inte släppte. Slutresultatet blev till slut 84-79 till hemmalaget. Därmed sprack Luleås segersvit på tio raka matcher.

– Det var en laginsats. Alla spelare levererade, jag kunde inte vara mer imponerad över laget, sa Högsbos Alexis Hyder efter vinsten till SVT Sport.

ARKIV: Borås bröt ner Södertälje: ”Vi springer ifrån dem” (8 februari 2021)