En match i matchen gick superstjärnorna, Houstons James Harden (i vitt), och Golden States Stephen Curry. Foto: TT.

Houston bröt Golden States hemmasvit i slutspel

Uppdaterad
Publicerad

Hemma är inte bäst längre för de regerande NBA-mästarna i basket i Golden State. Den nästan två år gamla sviten med hemmasegrar i slutspelet bröts efter 16 matcher av Houston. Houston vann över Golden State med 95–92 och kvitterade därmed semifinalserien till 2–2.

Golden State missade sina sista sex skott i matchen. Superstjärnan Stephen Curry mattades. Han missade ett trepoängsförsök med fem sekunder kvar – där hade matchen kunnat gå till förlängning. Dessutom satte han bara ett av åtta skottförsök i den fjärde perioden. I början av den fjärde perioden ledde Golden State med 80-70 innan misstagen inleddes.

– Jag kan sitta här och älta petigheter i all evighet. Jag hade några anständiga försök som inte lyckades men det var inte därför vi förlorade matchen, säger trepoängsspecialisten Curry till East Bay Times.

”Svårt att komma tillbaka från underläge med 1–3”

James Harden satte 30 poäng och Chris Paul 27. Mot det matchade Golden State Stephen Curry som satte 28 poäng och Kevin Durant med 27.

– Vi visste hur svårt det skulle vara att komma tillbaka från underläge med 1–3 i matcher, visste att vi var tvungna att vinna, och vi lyckades, säger Houstons Paul.

Även i den andra semifinalen, mellan Boston och Cleveland, står det 2–2 i matcher

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.