Houstons två storstjärnor James Harden (med 13 på ryggen) och Russell Westbrook gjorde sin poängmässigt bästa match tillsammans. Foto: TT

Galna NBA-matchen i natt – bästa noteringen sedan 1990 (!)

Uppdaterad
Publicerad

Houstons storstjärnor James Harden och Russell Westbrook briljerade i segern, 153–149, mot Dallas i nattens NBA.

Redan i halvtid var ställningen 75-85 – den högsta noteringen sedan 1990.

Med sammanlagt 80 poäng gjorde superduon Harden och Westbrook sin poängmässigt bästa match tillsammans.

NBA-basketen är tillbaka igen efter ett coronauppehåll och det verkar som att ligans storstjärnor är spelsugna.

I en match där flera tunga namn radade upp imponerande statistik var James Harden allra värst med 49 poäng, nio returer och åtta assist.

”The Beard” öppnade urstarkt med 23 poäng i den första perioden där han var hundraprocentig. Samtidigt gick han upp som Houstons näst bäste poänggörare genom tiderna, endast bakom legendaren Hakeem Olajuwon som förde Rockets till två NBA-titlar, 1994 och 1995.

I halvtid var ställningen 85-75 till Dallas, redan mer än slutresultatet i vissa matcher, men spelarna var långt ifrån färdiga där.

”En otrolig sekvens”

Houston låg under med sju poäng med 45 sekunder kvar av ordinarie tid. Enligt ESPN har det bara hänt två gånger på 713 försök att ett lag som legat under med sju eller mer poäng den sista minuten har vänt och vunnit matchen.

Dallas ledde med 139-136 med 5,2 sekunder kvar när James Harden blev foulad och tilldelades två straffkast. Harden satte det första skottet och missade det andra varpå Robert Covington tog hand om returen och kvitterade med 3,3 sekunder kvar.

Hade Hardens straffkast gått in hade Rockets fortfarande legat under med en poäng.

– En helt otrolig sekvens. Det var inte min mening att missa straffkastet, jag försökte sätta det, men det blev en helt perfekt miss, säger Harden efteråt.

Dallas-stjärnan Luka Doncic (i blått) hårt uppvaktad av Houstons James Harden (vänster) och P.J. Tucker (höger). Foto: TT

Westbrook tillbaka efter corona

Dallas-stjärnan Luka Doncic missade ett avgörande skott i slutsekunden och matchen gick till förlängning. Där drog Rockets det längsta strået och vann med 153–149.

En tuff förlust för Mavericks där Kristaps Porzingis hade 39 poäng och 16 returer medan Luka Doncic noterades för en triple-double med 28 poäng, 13 returer och tio assist.

Houstons Russell Westbrook, som tidigare testat positivt för coronaviruset och anslöt sent till NBA-bubblan, noterades för 31 poäng.

– Det var tufft att sitta hemma i 18-19 dagar utan att kunna träna. Jag kände mig lite slö i kväll men det kommer att bli bättre, säger han.

KLIPP: NBA-stjärnorna manifesterade i återstarten (31 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.