Jämtlandspelare jublar i en match mot Borås. Foto: Bildbyrån

Inställt och uppskjutet i basketligan

Uppdaterad
Publicerad

Matchen Jämtland Basket-Köping Stars i SBL herr som skulle ha spelats på måndagkvällen är inställd på grund av bekräftade covid 19-fall i Jämtlands trupp.

Då matchen ställs in mindre än 48 timmar innan den skulle ha spelats, tilldöms Köping segern med 20-0, meddelar basketförbundet.

Jämtland-Köping skulle ha sänts i SVT. Istället visas Umeå-Uppsala i  SBL Dam i SVT Play 17:55 och i SVT24 med start 19:30

Två personer Jämtlands trupp hade feber på söndagen och testades positivt på covid-19. När hela truppen snabbtestades på söndagseftermiddagen visade sig att ytterligare två personer bar på smittan.

Därför beslutade Svenska Basketbollförbundet i samråd med Smittskyddet, att ställa in matchen och tilldela Köping seger på w.o. och seger med 20-0. Detta för att de positiva testerna skedde så nära inpå matchstart.

Isoleras

Spelare och ledare i Jämtlands trupp kommer att isoleras och testas under veckan. De nästkommande två matcdherna, mot BC Luleå på fredag, och mot Fryshuset nästa fredag 15 januari, kommer att flyttas till ett senare datum.

– Att Covid även skulle drabba oss var väl ingen överraskning. Det är än så länge lättare symptom vilket är skönt. Spelare och ledare isoleras nu och kommer att testa sig enligt de råd och protokoll vid får och följer. Det viktigaste är nu att vi kan säkerställa att inte smittan sprids och att vi kan återgå till träning igen på säkert sätt längre fram. Att vi tappar en match är förstås trist men inte det viktiga i det här läget, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson till klubbens hemsida.

Även tisdagens match mellan Södertälje och Borås är drabbad av covid-19. Den kommer däremot att spelas vid ett senare tillfälle

KLIPP: Jämtland utklassade Södertälje (16 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.