”Jag har ingen klubb som kan stoppa mig”

Uppdaterad
Publicerad

Han är tillbaka i landslaget efter åtta år.

Och Jonas Jerebko är motiverad.

– Jag har ingen klubb som kan stoppa mig, säger basketstjärnan.

Jonas Jerebko gör comeback i landslaget när Sverige kan säkra en plats i basket-EM 2022. Kvalmatcherna mot Nederländerna och Turkiet blir 33-åringens första i blågula linnet sedan ett annat Europamästerskap, nämligen EM 2013.

– Jag lämnade Ryssland runt nyår, och har ingen klubb som kan stoppa mig. Och självklart är det motiverande att spela för Sverige, säger Jonas Jerebko till SVT Sport.

Jerebko och ryska klubben Khimki bröt nyligen svenskens kontrakt. Han sade då till Aftonbladet att det var på grund av familjen. Nu förtydligar forwarden orsaken bakom det plötsliga uppbrottet.

– De var sena med betalningar, så de är skyldiga mig ganska mycket pengar, säger Jerebko.

Hur mycket?

– Med svenska mått mätt så är det miljoner. Det är klart att det inte är roligt att vara i den sitsen. Det är upp till klubben att sköta sina grejer professionellt, annars händer sådana här grejer.

EM-kvalmatcherna mot Turkiet och Nederländerna avgörs 20 och 22 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.