Milwaukee Bucks Jrue Holiday (21) blockar ett skott av Bostons Marcus Smart i slutsekunderna. Foto: TT

Jättevändning av Milwaukee i slutminuterna

Uppdaterad
Publicerad

I början av den fjärde perioden låg Milwaukee under med 79-93 mot Boston. Men efter en enorm vändning vann det regerande mästarlaget med 110-107 och har nu 3-2 i kvartsfinalserien.

– Det var en stor seger, säger Jrue Holiday.

Med blott 1.40 kvar låg Milwaukee under med sex poäng när superstjärnan Giannis Antetokounmpo satte en trea rätt framifrån för 102-105, tre av hans 40 poäng i natt. Ett par straffkast i slutsekunderna av Pat Connaughton avgjorde matchen till Milwaukees fördel och tystade TD Garden.

– Det var en stor seger. Det var planen. Planen var att komma hit och vinna oavsett om vi ledde med 20 poäng eller låg under med 20 poäng. Vi ville åka härifrån med en seger och vi gjorde vårt bästa och fick med oss segern, säger Jrue Holiday till Milwakuee Jounal Sentinel. Han kvitterade till 105-105 med en trea från ungefär samma ställe som Antetokounmpo. Då återstod 42 sekunder av matchen.

Nu kan Milwaukee avgöra på hemmaplan natten till lördag.

– Vi har två matcher framför oss. Vi har nu en match på hemmaplan och förhoppningsvis kan vi förvalta läget och vinna och njuta av matchen så mycket som möjliigt och spela fin basket, säger Antetokounmpo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.